Selamat datang kepada semua pengunjung blog CUTE OVEN, SMALL KITCHEN. Diharap dengan kunjungan anda dapatlah kita berkongsi ilmu disamping menambah kenalan. Terima kasih atas kesudian bertandang ke sini.

Untuk makluman, di dalam blog ini sukatan cawan adalah menggunakan cawan metrik manakala sukatan sudu pula 98% adalah menggunakan sudu metrik.
Bagi yang sering bertanya apakah 'Tbsp' dan 'tsp'; 'Tbsp' = tablespoon & 'tsp' = teaspoon.

Recent Posts

Saturday, November 13, 2010

PUDING KOKTAIL BERKUAH


Assallamualaikum dan selamat sejahtera semua.. Puding koktail berkuah ni buat untuk majlis makan dengan kawan-kawan di rumah salah seorang member. Resepi dah pernah letak dulu. Cuma kali ini, Naz tambah sikit puding kastad tu dan warnakan merah untuk sebahagiannya..Saja nak test untuk lihat hasilnya.. Cantik jugak hasilnya.. Ada warna-warna pink dalam puding tu. Naz juga tambah bahan lain iaitu nata de coco. Lagi pun kuahnya memang banyak, jadi tiada masalah menambah bahan-bahan yang lain tu.. Emmm...Alhamdulillah memang lakulah puding ni.. Seronoknyeeeee...

Ini fruit cocktail dan juga kuahnya...

Yang ini pulak puding kastad dengan original warna(kuning) dan juga yang bewarna pink..

Nata de coco...

Ini lima sekawan sebelum dimakan...


Okey kepada yang nak mencuba, selamat mencuba dan selamat menjamu selera..

4 comments:

moklong said...

meriah sggh isian dlm puding koktail nih. kat kg ummy ina selalu buat bila ada jamuan mkn2...

aeinio said...

cute betul puding yg warna pink tu...

Naz said...

> moklong
Ina... rupa yang meriah tulah yg menarik minat org nak makan..kan..kan..kan
Naz pun selalu buat bila ada jumuan makan2 sbb banyak dapat dengan 1 resepi tu...


> aeinio
Hehehe..mmg comel kan yg warna pink tu.. Nasib baik menjadi. 1st time try buat warna pink tu..

sue a.k.a umi akif said...

smuenyer sdap2!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...