Selamat datang kepada semua pengunjung blog CUTE OVEN, SMALL KITCHEN. Diharap dengan kunjungan anda dapatlah kita berkongsi ilmu disamping menambah kenalan. Terima kasih atas kesudian bertandang ke sini.

Untuk makluman, di dalam blog ini sukatan cawan adalah menggunakan cawan metrik manakala sukatan sudu pula 98% adalah menggunakan sudu metrik.
Bagi yang sering bertanya apakah 'Tbsp' dan 'tsp'; 'Tbsp' = tablespoon & 'tsp' = teaspoon.

Recent Posts

Sunday, November 14, 2010

CERITA HANTUUUU!!!

Hai semua! Hari ini bukan cerita tentang masak-masak tau.. Ni nak cerita tentang hantu...




Example


Di rumah, Naz selalu jadi penglipur lara untuk anak-anak. Kadang-kadang tu sebelum tidur, Naz akan bercerita dulu kepada mereka apa-apa ceritalah. Lebih kurang 'bed time story' lah ni..




Example

Cerita Cinderella lah..





Example

Cerita Snow White lah..




Example

Cerita Sang Kancil dengan buaya lah..



Example

Cerita arnab dengan kura-kura lah..

Macam-macam cerita lagilah.

Cuma semenjak ada si kenit Hani, dah kurang sikit aktiviti ni. Kadang-kadang tu, tak kira masa dah nak bercerita. Tak dapat sebelum tidur malam, siang-siang hari pun kena jadi penglipur lara.

Baru-baru ni, anak dara yang sulung tu(Husna) request ummi dia(Naz la tu.. sape lagi..) untuk bercerita. Waktu tu bukan waktu tidur pun.. Dia kata, dah lama ummi tak bercerita pada dia. Dia siap request nak cerita hantu. So perahlah otak kejap nak bercerita ni..

Cerita pun bermula...Cerita punya cerita, tiba satu part tu, Naz bercerita;
"Hantu tu pun ketawa... "HAAAA..HAAAAA..HAAAA...!!!" (Dengan bersungguhnya buat gelak ala-ala hantu dengan suara yang tebal sikit).
Tiba-tiba muka si Husna tu macam confius pulak. Terus tak jadi sambung cerita. Tanya dia kenapa? Dia pun jawab...
Husna : "Betul ke?".(dengan nada tak percaya)
Ummi : "Apa yang betul?".
Husna : "Betul ke hantu gelak macam tu??"
Ummi : "Betul laa."
Husna : "Tak lah.. Tu gelak bad guy(orang jahat)"
Ummi : "Abis tu gelak hantu macam mana?"
Husna : "Hiiihhiiii..hiii..hiii..hiiii..hiii"(dengan gaya mengilai.. macam dalam tv tuuuu).

Hai anakku.. Tersenyum simpul Naz dibuatnya.. Tak sangka pulak cara gelak hantu pun boleh jadi isu pada dia..

NOTA : Gambar-gambar di atas tu pinjam dari pak Google..

5 comments:

Yat Maria said...

hihihi..klakar plak..kekadang kalo ngan budak cam ni lah kan..cepat dia tangkap...akceli betul gak pat ketawa orang jahat ngan ketawa hantu :)

Naz said...

> Tulah Yat.. Kite ni dok bercerita maik kuar jer dari mulut ni apa yang terfikir.. Tak sangka pulak dah tersalah bagi gelak tu... Hehehe(ni betul tak gelak ni?) :)

Messy Mummy said...

Hahaha... kelakar lah Naz. Budak-budak zaman sekarang extra bijak. Tak leh wat cerita suka-suka. Nanti kena balik. Tu baru pasal gelak. Hehe

Anyway Naz, MM nak link Blog Naz kat Blog MM yer.. Izin yer..

Naz said...

> Messy Mummy
Betul lah kan.. Kadang2 tu kita rasa masa kita usia cam dia orang ni.. tak tau apa2 pun..Mmg budak2 skrg cepat pandai..
Sila lah MM & tq sudi link blog Naz

Sari Yusa Ibrahim said...

huhuhu... lain kali bljr dulu gelak hantu cemana? hik3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...