Selamat datang kepada semua pengunjung blog CUTE OVEN, SMALL KITCHEN. Diharap dengan kunjungan anda dapatlah kita berkongsi ilmu disamping menambah kenalan. Terima kasih atas kesudian bertandang ke sini.

Untuk makluman, di dalam blog ini sukatan cawan adalah menggunakan cawan metrik manakala sukatan sudu pula 98% adalah menggunakan sudu metrik.
Bagi yang sering bertanya apakah 'Tbsp' dan 'tsp'; 'Tbsp' = tablespoon & 'tsp' = teaspoon.

Recent Posts

Wednesday, October 10, 2012

RED VELVET CAKE - SUZANNA


ASSALLAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA.

Tempahan dari Suzanna di klinik audio USM untuk jamuan di tempat kerjanya. Sebenarnya tempahan ni dah lama. Naz yang terlupa masukkan gambar ni ke dalam blog. Suzanna adalah orang yang sama menempah KEK COKLAT KUKUS DAN BLENDED ORANGE CAKE hari tu.


Kek ni ada lapisan cream cheese di bahagian tengahnya bersama dengan jam blueberry. Di bahagian atas kek, ada curahan coklat ganache.

Curahan coklat ganache di bahagian atas kek. Ermmm..ni yang yummy sangat ni. Suzanna kata, tak puas makan kek ni...hehehe.. Tak pe, tak puas boleh order lagi kan..hehe..

SELAMAT MENJAMU MATA!

9 comments:

Sari Yusa Ibrahim said...

Yang makan pun tak puas, apa lagi yang pandang jer ni, Naz...

izahdaut said...

k naz, velvet ngan coklat tu ngam ek.. hm sodap tuh

ijayuji said...

Salam kak nazzzz!! eeeeeee... bestnya RV! bila nak buat niii?? uuuuwaaaaaa... kena sabo dulu, byk sgt list yg nak dibuat pastu kita pun tak tahu nak bg sapa lepas ni kalau kita buat ehehe...

JaSSNaNi said...

Assalamualaikum..
yuhuuu.. nani datang.. :P
tudiaaaaaa.. lawanya.... sweet je tengok.. creamy.. sedap kek ni.. sonok tuan yg order dapat.. sbb cantek..

Gya Duniaku said...

sedapnya.... seb baik org punya.. kalau tak boleh minta sepotong...

nur said...

cantik!!!heee..blog walking here..singgah ler blog sy gak kat http://precioushandsatelier.blogspot.com/ tgk bunga2 cantik mekar dlm cara berbeza ssuai utk deko umah anda..

Uda said...

cantik tol.....tangan saya ni kaku bila nk mendeco....

Uda said...

cantik tol.....tangan saya ni kaku bila nk mendeco....

~ Rahimah_kak mah ~ said...

assalam nk tanye crepe tk de ke

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...