Selamat datang kepada semua pengunjung blog CUTE OVEN, SMALL KITCHEN. Diharap dengan kunjungan anda dapatlah kita berkongsi ilmu disamping menambah kenalan. Terima kasih atas kesudian bertandang ke sini.

Untuk makluman, di dalam blog ini sukatan cawan adalah menggunakan cawan metrik manakala sukatan sudu pula 98% adalah menggunakan sudu metrik.
Bagi yang sering bertanya apakah 'Tbsp' dan 'tsp'; 'Tbsp' = tablespoon & 'tsp' = teaspoon.

Recent Posts

Saturday, October 13, 2012

RED VELVET CUPPIES - KAK SAKINAH


ASSALLAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA.

Salam di hari Sabtu untuk semua. Semoga ceria-ceria selalu semuanya. Kalau nak membeli belah pada hari ni, jangan lupa bawa beg sendiri untuk isi barang-barang yang dibeli nanti ye. 

Entry ni cuma nak update tentang order yang Naz terima daripada Kak Sakinah. Lama dah order ni. Bulan puasa hari tu sebenarnya. Naz lupa gambar ni dalam folder dan belum diupdate ke blog sebab masa bulan puasa hari tu, jarang on komputer dan banyak entry pun pasal biskut raya. Memang tak ingat langsung pasal tempahan ni.


Kak Sakinah ni actually ex-boss Naz masa bertugas di USM dulu. Masa bekerja dulu, Naz panggil kak Sakinah ni Dr. Sakinah tapi since dah resign, Dr. Sakinah sendiri yang bahasakan dirinya kak Sakinah..hehehe.. Mula-mula tu rasa janggal juga. Tapi adab bersahabat kita disarankan memanggil rakan kita dengan nama yang dia gemari, so now I call Dr. Sakinah dengan panggilan kak Sakinah.

Kak Sakinah order 50 pcs red velvet cuppies untuk majlis berbuka puasa di rumah kawannya. Amat senang berurusan dengan kak Sakinah. Sebelum ni pun kak Sakinah pernah order Red Velvet  Cake untuk jamuan semasa mesyuarat di USM. Order tu dibuat oleh kawan kerja Naz dulu, Mira.
So, cuci-cuci mata je lah ye...

SELAMAT MENJAMU MATA!

4 comments:

Mas said...

Alhamdulillah.....moga makin murah rezeki akak sekeluarga....

JUICY CAFE said...

As-salam sis..
lamanya x mkn rvc..terliur pulak..

adda syuhada said...

woowwww sedapnya..kalau dpt 4-5 ketul sedap gk nih..

dZana said...

lum prnh cuba buat rv.. lambat tul nk dpt seru. hihihi.. rasa nya dah slow wabak rv ni kan naz.. cantik2 n cmel2 rv cup naz ni... msti suke customer dpt cake camni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...