Selamat datang kepada semua pengunjung blog CUTE OVEN, SMALL KITCHEN. Diharap dengan kunjungan anda dapatlah kita berkongsi ilmu disamping menambah kenalan. Terima kasih atas kesudian bertandang ke sini.

Untuk makluman, di dalam blog ini sukatan cawan adalah menggunakan cawan metrik manakala sukatan sudu pula 98% adalah menggunakan sudu metrik.
Bagi yang sering bertanya apakah 'Tbsp' dan 'tsp'; 'Tbsp' = tablespoon & 'tsp' = teaspoon.

Recent Posts

Sunday, December 5, 2010

MUFFIN COKLAT YANI


Assallamualaikum dan salam sejahtera.

Untuk minum petang hari ini, Naz buat muffin coklat resepi dari Kak Yani(My Resipi). Dah nama pun Muffin Coklat Yani, tentulah tuan empunya resepi orang yang bernama Yani tu kan..
Resepi untuk muffin ni dah pernah letak dulu.. Jadi boleh rujuk di sini atau klik jer pada nama Kak Yani niii..
Suka buat muffin ni sebab tekstur di bahagian atas muffin ni bila sejuk agak crunchy sikit. Lagi pun membuatnya cukup senang. Tak payah pakai mixer. Semua bahan dikacau-kacau je.
Naz dapat 15 biji muffin dengan adunan ini.

2 comments:

Yani said...

Naz.. tq sebab suka resipi ni.. kalau nak lembab sikit muffin tu boleh tambah 1-2 sudu besar fresh milk.

Naz said...

> Yani
Mmg suka sgt buat muffin ni..Senang,mudah dan sedap..Tq fr sharring the recepies..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...