Selamat datang kepada semua pengunjung blog CUTE OVEN, SMALL KITCHEN. Diharap dengan kunjungan anda dapatlah kita berkongsi ilmu disamping menambah kenalan. Terima kasih atas kesudian bertandang ke sini.

Untuk makluman, di dalam blog ini sukatan cawan adalah menggunakan cawan metrik manakala sukatan sudu pula 98% adalah menggunakan sudu metrik.
Bagi yang sering bertanya apakah 'Tbsp' dan 'tsp'; 'Tbsp' = tablespoon & 'tsp' = teaspoon.

Sunday, 31 January 2010

BEBOLA COKLAT URAI


Bebola Coklat Urai... Resepi dari Chef Anuar. Naz jumpa resepi ni dulu di dapur Maklang Azie yang lama (ulampegaga.fotopages). Naz guna sedikit Kek Coklat Lembap yang dibuat semalam sebagai bahan Bebola Coklat Urai ini.. Jom tengok resepinya..

BEBOLA COKLAT URAI
Sumber : Chef Anuar
Bahan-bahan :
150 gm kek coklat(I used 225 gm my previous Chocolate Moist Cake)
50 gm jem raspberi(I used strawberry jem)
30 gm kismis/kacang(tak letak)
50 gm coklat masakan(dicairkan secara double boiler)
Coklat urai secukupnya


Cara :
1. Hancurkan kek dengan tangan.
2. Masukkan jem, kismis dan coklat cair. Gaul rata hingga jadi doh.
3. Kepal dan bulat-bulatkan adunan dan golekkan di atas coklat urai.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...