Selamat datang kepada semua pengunjung blog CUTE OVEN, SMALL KITCHEN. Diharap dengan kunjungan anda dapatlah kita berkongsi ilmu disamping menambah kenalan. Terima kasih atas kesudian bertandang ke sini.

Untuk makluman, di dalam blog ini sukatan cawan adalah menggunakan cawan metrik manakala sukatan sudu pula 98% adalah menggunakan sudu metrik.
Bagi yang sering bertanya apakah 'Tbsp' dan 'tsp'; 'Tbsp' = tablespoon & 'tsp' = teaspoon.

Sunday, 3 January 2010

APAM PISANG COKLAT


Resepi Apam Pisang Coklat ni ambil dari dapur Kak Liza. Tergerak pulak nak cuba apam yang ada campuran pisang dan coklat ni. Makan panas-panas memang sedap.


APAM PISANG COKLAT
Sumber : Kak Hanieliza
Bahan A [Ayakkan]
2 cawan tepung gandum
2 s/b serbuk koko
1 s/k soda bikarbonat
1 s/k baking powder
Sedikit garam

Bahan B
1 cawan pisang emas/berangan lecek
1 cawan minyak
11/2 cawan gula perang
2 biji telur [pukul sedikit ngan garfu]

Cara
1. Ayakkan bahan A dan masukkan dalam mangkuk.
2. Masukkan bahan B dan kacau rata.
3. Masukkan dalam acuan kecil atau loyang.
4. Kukuskan selama 30 minit atau sehingga masak.

Nadz dah buat… 1/2 adunan je… Guna loyang muffin yg kecil je acuannya. Org umah ni tak ramai. Very easy to prepared and after cooked, its turned to be a very delicious, moist and good looking muffins… Taste???? Emmm… yummy..yummy..yummy..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...