Resepi Apam Pisang Coklat ni ambil dari dapur Kak Liza. Tergerak pulak nak cuba apam yang ada campuran pisang dan coklat ni. Makan panas-panas memang sedap.
APAM PISANG COKLAT
Sumber : Kak Hanieliza
Bahan A [Ayakkan]
2 cawan tepung gandum
2 s/b serbuk koko
1 s/k soda bikarbonat
1 s/k baking powder
Sedikit garam
Bahan B
1 cawan pisang emas/berangan lecek
1 cawan minyak
11/2 cawan gula perang
2 biji telur [pukul sedikit ngan garfu]
Cara
1. Ayakkan bahan A dan masukkan dalam mangkuk.
2. Masukkan bahan B dan kacau rata.
3. Masukkan dalam acuan kecil atau loyang.
4. Kukuskan selama 30 minit atau sehingga masak.
Nadz dah buat… 1/2 adunan je… Guna loyang muffin yg kecil je acuannya. Org umah ni tak ramai. Very easy to prepared and after cooked, its turned to be a very delicious, moist and good looking muffins… Taste???? Emmm… yummy..yummy..yummy..
No comments:
Post a Comment