Selamat datang kepada semua pengunjung blog CUTE OVEN, SMALL KITCHEN. Diharap dengan kunjungan anda dapatlah kita berkongsi ilmu disamping menambah kenalan. Terima kasih atas kesudian bertandang ke sini.

Untuk makluman, di dalam blog ini sukatan cawan adalah menggunakan cawan metrik manakala sukatan sudu pula 98% adalah menggunakan sudu metrik.
Bagi yang sering bertanya apakah 'Tbsp' dan 'tsp'; 'Tbsp' = tablespoon & 'tsp' = teaspoon.

Recent Posts

Monday, 12 October 2009

MAKAN-MAKAN DI HARI RAYA

Minggu lepas, mak ngah(mak sedara belah suami) bagi tau nak buat jamuan hari raya untuk anak beranak(semua sedara-mara, mak-mak sedara, pak-pak sedara dan sepupu sepapat belah suami) di rumah dia.

So untuk itu, seperti biasa kalau ada gathering macam ni, naz mmg diberi tugas untuk siapkan dessert @ pudding @ pencuci mulut. So untuk majlis hari Jumaat malam Sabtu tu, Naz sediakan 2 hidangan triffle, satu loyang brownies dan juga satu adunan puding cendol. Alhamdulillah semua orang suka.

Cuma terkilannya, masa jamuan tu, naz terlupa bawak kamera tapi dah amik gambar guna hp hubby. Tapi sebab canggih sangat fon dia tu, tak reti pulak teman nak download ke komputer ni. Jadi tak leh nak tayang dululah gambar-gambar hidangan yang dah disnap di jamuan tu.. Kalau berjaya download nanti, naz masukkan gambar-gambar tu ye. Anyway yang ada dalam simpanan naz, cuma gambar-gambar hidangan pencuci mulut yang naz buat..

Menu malam tu banyak jugak. Ada soto ayam, laksa penang, satay dan nasi impit, udang bakar, roti jala dan kari ayam, serta pencuci mulut dari naz. Hidangan-hidangan pencuci mulut tu naz tepek resepinya dalam blog ni okey!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...