Selamat datang kepada semua pengunjung blog CUTE OVEN, SMALL KITCHEN. Diharap dengan kunjungan anda dapatlah kita berkongsi ilmu disamping menambah kenalan. Terima kasih atas kesudian bertandang ke sini.

Untuk makluman, di dalam blog ini sukatan cawan adalah menggunakan cawan metrik manakala sukatan sudu pula 98% adalah menggunakan sudu metrik.
Bagi yang sering bertanya apakah 'Tbsp' dan 'tsp'; 'Tbsp' = tablespoon & 'tsp' = teaspoon.

Friday, 4 September 2009

KASTAD JAGUNG/ PUDING JAGUNG

Bahan-bahan:
1 cawan tepung kastad
4 cawan santan
3/4 cawan gula pasir
1 tin creamed corn
Secubit garam

Cara-cara:
  1. Masukkan semua bahan ke dalam periuk dan kacau sekata hingga tepung larut.
  2. Letakkan periuk di atas dapur dan masak dengan api sederhana. Sentiasa kacau adunan hingga kelihatan likat dan berkilat. Tutup api.
  3. Tuang ke dalam loyang atau apa-apa acuan dan biarkan kastad mengeras.


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...