Selamat datang kepada semua pengunjung blog CUTE OVEN, SMALL KITCHEN. Diharap dengan kunjungan anda dapatlah kita berkongsi ilmu disamping menambah kenalan. Terima kasih atas kesudian bertandang ke sini.

Untuk makluman, di dalam blog ini sukatan cawan adalah menggunakan cawan metrik manakala sukatan sudu pula 98% adalah menggunakan sudu metrik.
Bagi yang sering bertanya apakah 'Tbsp' dan 'tsp'; 'Tbsp' = tablespoon & 'tsp' = teaspoon.

Recent Posts

Monday, 30 August 2010

AYAM GORENG BEREMPAH


AYAM GORENG BEREMPAH
Bahan-bahan kisar
:
3 batang serai
3 inci halia
3 biji bawang merah
3 ulas bawang putih
2 tsp jintan putih
2 tsp jintan manis

1/2 ekor ayam dipotong kecil
3 TBSP serbuk kari daging/ayam
2 tsp serbuk kunyit
Garam secukup rasa
2 TBSP gula
2 TBSP cili mesin(cili boh)-kalau nak pedas

Cara :
1. Bersihkan ayam dan toskan.
2. Campurkan bahan mesin bersama bahan-bahan lain dan gaulkan pada ayam. Perap 2-3 jam.
3. Goreng dalam minyak yang penuh hingga masak.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...