Selamat datang kepada semua pengunjung blog CUTE OVEN, SMALL KITCHEN. Diharap dengan kunjungan anda dapatlah kita berkongsi ilmu disamping menambah kenalan. Terima kasih atas kesudian bertandang ke sini.

Untuk makluman, di dalam blog ini sukatan cawan adalah menggunakan cawan metrik manakala sukatan sudu pula 98% adalah menggunakan sudu metrik.
Bagi yang sering bertanya apakah 'Tbsp' dan 'tsp'; 'Tbsp' = tablespoon & 'tsp' = teaspoon.

Recent Posts

Saturday, 11 May 2013

1 REJAB 1434 H & I'M ALREADY 20++ WEEKS PREGNANCY...ALHAMDULILLAH...


Assallamualaikum dan salam sejahtera.

Alhamdulillah, dah masuk 1 Rejab kita sekarang ye. Di kesempatan ini, marilah kita sama-sama memperbanyakkan lagi amal ibadat kita dan muasabah diri kita sendiri untuk sesuatu yang terbaik dalam hidup ini. 

Di kesempatan ini juga, Nadz minta ampun dan maaf pada sahabat handai semua kerana telah lama tidak bersiaran di blog ini. Memang sengaja tidak bersiaran beberapa bulan sebelum ini sebab munculnya hormon-hormon baru dalam tubuh ni yang menyebabkan rasa kemalasan membelenggu diri..hihhiiii.. Bukan malas semata-mata tau! I diam-diam ubi yer...hehehe... InsyaAllah sekiranya diizinkanNya dan diberi kesihatan yang baik, akan beroperasilah semula blog ini seperti biasa. 

Sekarang dah masuk minggu ke 20++ kehamilan. Another 20 weeks to go. Dah separuh tempoh kehamilan Nadz lalui rupanya. Doakan yang baik-baik untuk Nadz dan bayi dalam kandungan ni ye. Bukan tak nak maklumkan pada kawan-kawan, cuma peristiwa kehilangan bayi ke 2 yang Nadz kandung dulu menyebabkan Nadz berdiam diri dulu untuk sementara waktu. Harap semua faham ye. 

Akhir kata, semoga setiap hari yang mendatang yang dikurniakan oleh Allah SWT kepada kita, kita jadikan hari yang terbaik dan lebih baik daripada hari sebelumnya, insyaAllah.. 

35 comments:

dari dapur nasya said...

wahh Naz....dapat anak buah baru laa kita..Jaga kandungan elok2 ya Naz...jangan nakal2 he...he...

Cheq Sue said...

tahniah kak naz...jaga diri leklok ya ^^

Bbwana adienia said...

salam kenal dr SRC..

tahniah ya naz..cantik blog ni dan macam2 resepi ada..singgah sini.
www.dapurjirankuberasap.blogspot.com.tq

Sheila Shafeareen said...

Assalamualaikum Tahniah bakal dapat org baru..rezeki tu...moga semua nya di permudahkan hingga sampai waktunye ye...jaga kesihatan tau...

Mamasya said...

Tahniah Naz.moga Naz sihat sejahtera dan kandungan baik2 saja.
take care..

Mas said...

Assalamualaikum kak naz..
tahniahhhh kak...
moga dipermudahkan segalanya yerkk...
jaga diri dan makan makanan berkhasiat tau..

mama sara nur said...

assalam Naz
wah diam2 berisi rupanya dia he hee
tahniah ye Naz alhamdulillah bertambah lg

mawar merah said...

tahniah naz, jaga diri n kandungan elok2.

Rohah said...

tahniah nadz,nampaknya sy yg tak ada rezeki,Allah belum izinkan lg nak tambah ahli,skrg dah masuk hari ke-4 sy berpantang...doakan untuk saya pulak lepas ni..

Amie said...

Assalamualaikum Nadz,
tahniah dengan berita gembira ini... macam kak Amie pula, dulu kakak kehilangan kandungan ke4, terus fobia, bila pregnant lagi tak berani nak uar-uarkan sampailah selamat lahir...dah 50 hari pun umurnya sekarang. Jaga diri baik-baik Nadz, jaga pemakanan, kesihatan dan banyakkan berehat.

Zaliedana said...

Assalam kak nadz,owh diam2 berisi yer...tadi duk smbng baik punyer kulah nak bgitau,amboiii klo xbuka blog arini ketinggalan sungguh ler heheh..Ape pun tahniah kak ,moga selamat smuanya smp bersalin nti..Rmai nk dpt bb taun ni..
Buat KAK Rohah,insyaAllah Allah akn bgi yg trbaik utk akak selepas ni..Dia Maha mengetahui..

Nadz Nazharzan said...

Tq Nasya. InsyaAllah akan dijaga kandungan ini sebaiknya.

Nadz Nazharzan said...

Thanks Sue.

Nadz Nazharzan said...

Salam kenal juga dr nadz.. InsyaAllah, will visit you back.

Nadz Nazharzan said...

Waalaikumussalam.
Amin atas doanya..insyaAllah.

Nadz Nazharzan said...

Terima kasih kak Ziela.

Nadz Nazharzan said...

Waalaikumussalam Mas.
Tq dear for your doa and advice.

Nadz Nazharzan said...

Waalaikumussalam..
Hihii...mmg diam2 berisi ni... Tq.

Nadz Nazharzan said...

Terima kasih kak Rosiedah..

Nadz Nazharzan said...

Terima kasih ye Rohah. InsyaAllah Rohah, dgn izin Allah akan ada rezeki buat hamba2nya. Nadz doakn semoga Rohah tabah dgn ketentuannya dan segera sihat spt sediakala.

Nadz Nazharzan said...

Waalaikumussalam Kak Amie..
Betul tu kak. Bg yg pernah mengalaminya mmg rasa fobia tu sentiasa ada wpun dah berhasil mndptkn zuriat lain selepas peristiwa.
Terima kasih atas nasihat ye.

Nadz Nazharzan said...

Waalaikumussalam Ct.
Hihii...ni baru betul diam2 berisikn.
Tq for the wish and also the doa.. Akk pun harapkn semoga segalanya baik2 je hingga slmt melahirkn. Jauh lg prjalanan pregnancy ni.

Mama2Q said...

salam Naz..tahniah,wah serkap jarang saya betul ajer kan...hehe...doakan saya plak lepas ni...baru2 ni UPT positif jugak, dah happy2 dgn hubby, tup2 pastu keluar darah mcm period pulak....mungkin UPT menipu kot....

EmbunRosaliza said...

Assalam Nadz, tahniah, tentu seronok maisah hani nak dapat adik tu, apa2 pun jaga diri dan kesihatan baik2 ya, tumpang gembira dgn berita ini

LiNa_Pg said...

Tahniah Nadz...
Jaga kesihatan dan jaga kandungan tuh.Jangan lasak2 sangat taw...
Nilah baru betul2 diam2 ubi..memang ada isi hehe...

dZana said...

tahniah naz.. diam2 berhasil rupanya.. smga dipermudahkan segala2nya... amin.. n take care

Nadz Nazharzan said...

Mama2Q,
Serkap jarang x pe. Jgn serkap sampai lemas udah le..hihii..
Oh, you pun tgh cuba get another baby yer.. Good luck n may Allah bless you.

Nadz Nazharzan said...

Waalaikumussalam kak Liza.
Terima kasih kak. Doakn yg baik2 utk nadz yer..

Nadz Nazharzan said...

Tq kak lina..
Hihihii...selama ni nadz tanam ubi. Sebab tu ikut resmi ubi, diam2 berisi..kihkihkihh...

Nadz Nazharzan said...

Tq kak zana for your wish n doa..

HaSue said...

Assalamualaikum kakandaku..hahaha..x abis gelak lg nih kak..dah la lmbt nk bls knjungan kan,lqmbat la dpt tau..oapa2 pun tahniah atas kandungan akak ni,dan smg slamat segalanya.. Sama2 lak kite mendiamkan diri di arena blogging yer..hihi..x sangka atas alasan lbh krg je. Akak jaga kesihatan ye..jgn ngengade nak angkat berat lak..nak gi gym bagai.haha..

Nadz Nazharzan said...

Waalaikumussalam adinda Sue..
Hihihi..mmg atas alasan yg sama ler kita tak mengupdate blog..
Hai Sue, tak kanlah akak hilang akal nak gi gym bagai time perut tgh memboyot ni. Kalau gi gym khas utk exercise org yg preggy tak pelah kan.. Eh ada ke kelas gym utk org preggy kat malaysia ni ek?

zila norazila said...

Slm naz cyg..
Agak terlewat kmari..thniah tau..kita pn dh 22 minggu..nk updte blog pn mcm krg sikit..moga naz sntiasa sihat tau tke cre..

Anna Qawina said...

Waaaa sibbaik klik header blog & tgk tajuk2..dah lama rupanya saya x berblog..haa.Tahniah akak..bestnya..huhu

RIMA DANIA said...

Waahh Tahniah kak!!..
patut lah hari2 check blog akak, akak tak update hehe.. memang diam2 berisi..

betul tu kak.. saya pun masa pregnant aritu diam je tak nak bagi tau sesiapa.. tak nak org tau sebab dah pregnant 2bulan lebih tapi bila doctor scan, baby x muncul2..

asek keluar masuk wad je masa tu.. lama2 doctor cadangkan utk gugurkan secara paksa.. takut baby tu membesar kat luar rahim. tapi kes saya bukan kat tube..entah kat mana baby tu melekat pun semua org x tahu..

dah start proses gugur tu baru cerita dgn org.. kalau pregnant anak kedua lepas ni pun saya akan buat benda yg sama.. diam2 je dulu.. baby dah besar dalam perut baru share dgn org =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...