Selamat datang kepada semua pengunjung blog CUTE OVEN, SMALL KITCHEN. Diharap dengan kunjungan anda dapatlah kita berkongsi ilmu disamping menambah kenalan. Terima kasih atas kesudian bertandang ke sini.

Untuk makluman, di dalam blog ini sukatan cawan adalah menggunakan cawan metrik manakala sukatan sudu pula 98% adalah menggunakan sudu metrik.
Bagi yang sering bertanya apakah 'Tbsp' dan 'tsp'; 'Tbsp' = tablespoon & 'tsp' = teaspoon.

Recent Posts

Monday, 6 January 2014

SI BALDU MERAH TEMPAHAN DARI KAK KINAH

Assallamualaikum dan salam sejahtera.

Hari ni tak ada resepi. Just nak masukkan gambar-gambar tempahan kek pertama selepas habis pantang hari tu.
Tempahan ni datangnya dari kak Kinah yang merupakan ex-boss Nadz masa jadi RA di USM dulu. Kak Kinah juga merupakan salah seorang regular customer Nadz. Seorang yang memang tak cerewet dan amat memudahkan kerja Nadz. So baik hati, so sweet dan so humble person. Actually kak Kinah ada title 'Dr.' di awal namanya tapi since Nadz dah tak kerja di USM lagi, beliau cuma bahasakan dirinya dengan "kak Kinah" je. Jadi Nadz pun panggil beliau dengan panggilan "kak Kinah" saja. Lagi pun adab bersahabat itu menggalakkan kita memanggil sahabat kita dengan nama panggilan yang dia suka.

Ok just nak share gambar kek-kek tempahan beliau.

Lama dah Nadz mengidam nak buat rosette yang macam ni.


Sebelum ada yang bertanya, ni la nozzle yang Nadz gunakan untuk buat rosette atas tu ye.


25 pcs red velvet cuppies dengan saiz M(2.5 oz)

 
Sebiji kek red velvet 8".


Text dari kak Kinah yang amat-amat
melegakan hati Nadz.

Actually, Nadz ni taklah pandai sangat mendeco kek. Because I'm still learning and still practising. Nadz memang tak ambil banyak tempahan buat masa ni sebab Nadz tau sejauh mana kemampuan Nadz buat masa ni dari segi pengurusan masa dan juga bakat yang ada. Tapi insyaAllah, untuk customers Nadz yang mamang tak ramai ni, I'll try to give you the best taste of my cake that I could. Walaupun rupa tak berapa nak lawa la kan. So harap jangan serik ye tempah dari Nadz. Masih terus mencuba perbaiki diri dari masa ke semasa..insyaAllah...

So sampai sini je dulu. Jumpa lagi di entry seterusnya. Bye!

3 comments:

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Nadz..nampak sedap kek & CC..RVC sedapnya..tingin gak nk rasa tp malas nak buat.Camna tu?:D

tun_telani said...

dr sakinah ada event ape tuu? :)

Hafizah Ibrahim said...

salam sis.. wah.. best sgt nmpk cupcake red velvet tu.. my fav! sebenarnya tgh blogwalking tntg resepi, terjumpa blog sis.. xsangka pulak dekat je kiter.. :) salam perkenalan.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...