Selamat datang kepada semua pengunjung blog CUTE OVEN, SMALL KITCHEN. Diharap dengan kunjungan anda dapatlah kita berkongsi ilmu disamping menambah kenalan. Terima kasih atas kesudian bertandang ke sini.

Untuk makluman, di dalam blog ini sukatan cawan adalah menggunakan cawan metrik manakala sukatan sudu pula 98% adalah menggunakan sudu metrik.
Bagi yang sering bertanya apakah 'Tbsp' dan 'tsp'; 'Tbsp' = tablespoon & 'tsp' = teaspoon.

Recent Posts

Thursday, 2 September 2010

CORNFLAKES MADU


CORNFLAKES MADU
Bahan-bahan
:
325 gm cornflakes
150 gm butter
5 TBSP madu
4 TBSP gula kastor

Untuk hiasan(optional) :
Sugar ball
Bijan putih

Cara :
1. Masukkan butter, madu dan gula ke dalam kuali. Panaskan hingga semua bahan sebati. Tutup api. Biarkan sejuk sedikit pada suhu bilik.
2. Masukkan cornflakes ke dalam periuk tadi dan gaul hingga rata serta sebati. Taburkan bijan dan gaul rata lagi.
3. Isikan ke dalam paper cup kecil. Taburkan dengan sugar ball.
4. Bakar pada suhu 160 C selama 10 - 12 minit.
5. Setelah sejuk, simpan ke dalam bekas kedap udara.

Cornflakes madu yang ditaburi sugar star...


Cornflakes madu yang ditaburi sugar ball..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...